Radio Trinitas este un post de radio cu tematică religioasă ce aparține de Patriarhia Română, ce are ca obiectiv promovarea activității cultural-misionare a Bisericii Ortodoxe Române.

Slogan: "Un radio pe frecvența sufletului tău"

Genuri: Creștin ortodoxe, Creștină contemporană.

Data înființării: 17 aprilie 1998

Proprietar: Patriarhia Română


Programe

 • Acatiste
 • Actualitatea Cea mai importantă emisiune informativă a zilei
 • Armonii de veghe
 • Atlas biblic
 • Bucuria poveștilor Luni - Vineri, 20:05 Înapoi la emisiuni De luni până vineri, începând cu ora 19.05, copiii sunt invitați să pătrundă în lumea îndrăgită a poveștilor
 • Cântări din slujba utreniei și rugăciuni pentru toată trebuința
 • Civilizația muzicii Oferă ascultătorilor perspective asupra artei sonore culte, orientându-i spre a înţelegerecia capodoperele din secolele care au trecut, valorile prezentului
 • Comoara înțelepciunii
 • Credința lucrătoare prin iubire- reportajele radio Trinitas
 • Credința și sănătatea Este o emisiune realizată de AMFOR – Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi din România, difuzată sâmbăta, la ora 11.05. Scopul acestei emisiuni este de a pune în lumină sfinţenia vieţii umane, care trebuie protejată şi respectată de fiecare dintre noi.
 • Cuvânt de folos duhovnicesc O emisiune difuzată sâmbăta și duminica, de la ora 21.00. Prezintă cuvintele de învățătură ale Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sau ale altor ierarhi și duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române.
 • Cuvântul care zidește Este o emisiune de meditație religioasă (difuzată de luni până sâmbăta, de la 10.45, şi în reluare de luni până duminică de la 23.15) care dezbate teme de actualitate spirituală, de bioetică, aspecte practice ale învăţăturii de credinţă
 • Cuvintele credinței Este o emisiune religioasă, difuzată în fiecare zi, de la ora 06.20. În cele 10 minute ale sale, emisiunea cuprinde sinaxarul (prezentarea vieţii sfinţilor zilei din Calendarul Bisericii Ortodoxe şi menţionarea sfinţilor din Calendarul Bisericii Romano-Catolice), două lecturi biblice (un text din Sfânta Scriptură a Vechiului Testament şi unul din Sfânta Scriptură a Noului Testament), o lectură patristică (un text din scrierile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii).
 • Darul vieții Rubrica aduce într-un interval foarte scurt, 2-3 minute, informații despre domeniile viață și familie, despre problemele de la începutul vieții – primele nouă luni din pântecele mamei, până la marile probleme ale familiei în contemporaneitate: complementaritatea dintre bărbat și femeie și creșterea copiilor în credința în Dumnezeu.
 • Dialogurile Trinitas O emisiune în cadrul căreia radioul Patriarhiei Române invită la dialog ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, slujitori ai Sfintelor Altare și personalităţi ale vieţii publice din România. De luni până joi, de la ora 18.30.
 • Evanghelia zilei O rubrică difuzată în cadrul emisiunii „Viața Cetății”, în fiecare dimineață, de luni până sâmbătă. Ea prezintă și explică textul Sfintei Evanghelii rânduit să se citească la Sfânta Liturghie în ziua respectivă.
 • Evanghelie și viața O dezbatere religioasă care îşi propune să explice evanghelia duminicii din săptămâna respectivă. Emisiunea îi pregăteşte pe ascultători pentru a primi în suflete Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Evanghelie, dar şi pentru a-l împlini în viaţa de zi cu zi. Emisiunea este difuzată sâmbăta, de la ora 18.30.
 • File de istorie Difuzată în fiecare sâmbătă, de la 15.30, emisiunea îşi propune să aducă în actualitate momente importante din trecut, în principal din istoria Bisericii. Astfel, puteţi asculta documentare interesante, vă puteţi întâlni cu mari personalităţi care au jucat un rol însemnat în istoria lumii, cu ierarhi sau părinţi ai Bisericii care au influenţat decisiv istoria creştinismului.
 • Ideii și argumente Un program intrat în 2015 în grila de programe a Radio TRINITAS. În fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 15.05, Mihai Hurezeanu va invită la interviuri pe teme culturale.
 • Îngerașul meu- povestea de seară În fiecare seară de sâmbătă și duminică, Radio TRINITAS îi invită lângă aparatele de radio pe cei mai mici ascultători ai săi, dar nu numai. Poveştile transmise au un caracter educativ, fiind special alese pentru a-i ajuta pe copii să înveţe principiile moralei creştine.
 • Înrebările adolescenței Realizată în parteneriat cu Protoieria Sector III Capitală și cu Asociația Părinți pentru Ora de Religie, emisiunea este prezentată de Ana-Maria Tomi, în vârstă de 13 ani.
 • Învățături patristice Rubrica „Învăţături patristice” îşi propune să prezinte zilnic o meditaţie teologică pornind de la un fragment din scrierile Sfinţilor Părinţi şi ajungând la problemele şi provocările timpului în care trăim.
 • Iubi-Te-voi-Doamne Emisiunea se constituie într-o întâlnire pe calea undelor cu muzica religioasă de tradiţie bizantină în care sunt prezentate creaţii psaltice din muzica noastră de strană, atât notaţii româneşti, cât şi în limbile greacă, sârbă şi rusă, cărora li se alătură, dintr-un alt segment muzical, pagini din creaţia corală bisericească răsăriteană şi occidentală.
 • Jurnalul radio Trinitas Dimineaţa, la prânz şi seara, Jurnalul Radio TRINITAS sintetizează informaţiile din cele mai importante momente ale zilei. La 07.00, 13.00 și 21.00, ascultaţi ştiri şi materiale despre evenimentele religioase, sociale, economice, culturale, externe şi datele despre vreme.
 • Lumea de azi De luni până vineri, de la 13.07 până la 18.00 aducem pe calea undelor o emisiune antrenantă. Ea este realizată de studiourile Radio TRINITAS din țară în colaborare cu studiourile eparhiale.
 • Lumina cunoștinței În fiecare vineri, de la ora 18:30, aflaţi date despre cooperarea dintre spaţiul eclesial şi spaţiul universitar românesc şi puteţi asculta dialoguri despre deschiderea edificatoare a învăţăturilor Sfinţilor Părinţi în raport cu reflecţia filosofică şi descoperirile ştiinţifice actuale, dar şi către alte domenii de cunoaştere.
 • Lumină lină Emisiunea invită ascultătorii la împreună-cunoașterea, aprofundarea și trăirea cât mai autentică a comuniunii cu Dumnezeu și cu semenii, sub cupola credinței și a Bisericii noastre.
 • Lumini pentru suflet O emisiune religioasă, difuzată de luni până vineri, de la ora 21:10, iar în reluare de la 01:00. Are o durată de 20-25 de minute şi aduce în prim plan cuvinte de învăţătură ale ierarhilor, duhovnicilor şi profesorilor de Teologie din Biserica Ortodoxă Română şi nu numai, conferinţe, cuvântări ocazionale, ș.a. Materialele difuzate în cadrul acestei emisiuni au un conţinut duhovnicesc, care îi îmbogăţeşte sufleteşte pe ascultători, dar şi un caracter practic. Multe dintre ele oferă răspunsuri la întrebări legate de viaţa creştină de zi cu zi.
 • Mărturii de ieri pentru azi Rubrica aduce în prim-plan aspecte din biografia unor personalități (artiști, scriitori, istorici, cărturari, ierarhi de seamă, oameni de știință) sau întâmplări interesante din trecutul țării, prin prisma a ceea ce se află consemnat în volume de memorii, jurnale, de publicistică, monografii, scrisori și publicații ale vremii.
 • Mărturii folclorice
 • Medicul de gardă Prezintă cauzele și simptomele celor mai frecvente afecțiuni și tratamentele ce pot fi urmate. Rubrica poate fi ascultată, de luni până vineri, în emisiunea România la zi, la ora 12.30
 • Mica Biblie Programul aduce pe frecvențele Radio TRINITAS, în fiecare zi de sâmbătă, de la 11.30, texte din Sfânta Scriptură făcute accesibile celor mici prin povestire.
 • Miniaturi muzicale De luni până vineri, în 15 minute este abordată o paletă largă de subiecte din lumea muzicii: viața si opera unora dintre cei mai importanți creatori din istoria artei sunetelor, explicarea unor termeni muzicali, relatări despre evenimente muzicale din țară și străinătate. De asemenea, sunt semnalate și cele mai noi apariții editoriale din acest domeniu. Programul aduce, în același timp, în casele ascultătorilor, unele dintre cele mai frumoase pagini muzicale scrise de-a lungul timpului.
 • O lume pentru viață „O lume pentru viață” este îndemnul care, la Radio TRINITAS, a prins conturul unei rubrici zilnice, în luna martie 2018, ca susținere a mesajului „pro vita”.
 • Ortodoxia pentru înțelesul tuturor O emisiune care aduce la microfon profesori de la Seminariile teologice și de la Facultățile de Teologie din ţară, pentru a oferi ascultătorilor date despre Biserica Ortodoxă, explicaţii cu privire la învăţătura de credinţă ortodoxă, dar şi despre viaţa creştină, în duhul învăţăturii Bisericii.
 • Pagini de folclor românesc Un radioprogram muzical difuzat în fiecare zi (de luni până vineri în intervalul orar 19.30 – 20.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 19.05 – 19.45), care prilejuieşte ascultătorului întâlnirea cu folclorul românesc autentic, interpreţii îndrăgiţi şi melodia preferată. Programul se doreşte a fi o invitaţie la cunoaşterea tradiţiilor populare din diferitele zone ale ţării, cu un mesaj cultural-educativ şi promovând valorile tradiţionale ale poporului român.
 • Pelerini la locurile sfinte O emisiune dedicată pelerinajelor. Cunoscut fiind faptul că lăcaşurile de cult au constituit dintotdeauna o chemare tainică pentru trăirea intensă a sentimentului creştin ortodox, Radio TRINITAS vă propune în fiecare sâmbătă și duminică, de la 12.05, un pelerinaj pe calea undelor.
 • Poesis Încearcă să aducă în casele ascultătorilor starea de bine și de liniște pe care o poate induce poezia – în general, dar mai ales poezia creștină – astfel încât, după zbuciumul zilei, să ne pregătească mintea și sufletul pentru momentul Rugăciunii de seară. În fiecare seară, de luni până vineri, la 22.50.
 • Răspundem ascultătorilor O emisiune de dialog cu ascultătorii radioului Patriarhiei Române. Programul vine în întâmpinarea întrebărilor, căutărilor, problemelor ascultătorilor. În fiecare luni, în intervalul orar 21.30-22.50, puteți intra în direct sunând la numărul de telefon: 021/3353430, sau ne puteți trimite un SMS cu întrebările dumneavoastră la numărul: 0733/040506, sau pe adresa de e-mail: raspundemascultatorilor@trinitas.ro.
 • Răspunsuri duhovnicești Rubrică de interviu, pe teme de spiritualitate, difuzată în cadrul emisiunilor „Viața Cetății” și „Viața Bisericii”.
 • Revista culturală Trinitas Emisiune de cultură preponderent umanistă, cu densitate de conținut, reflectând evenimente ale vieții culturale naționale și internaționale, sub zodia unificatoare a exigențelor etice și spirituale.
 • Români de lângă români Rubrica este difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, în cadrul emisiunii România la zi și își propune să facă cunoscute, la radioul Patriarhiei Române, vocile românilor care trăiesc în diaspora.
 • România la zi România la zi este o emisiune de tip magazin, cu informaţii sociale, culturale, economice.
 • Ribrica de psihologie Încearcă să răspundă la această întrebare fundamentală. Abordarea deschisă și tematica diversă îi oferă fiecărui ascultător posibilitatea de a descoperi atât răspunsuri la propriile întrebări, cât și noi perspective de interpretare a vieții psihice în general. Personalitatea, comportamentul, stările sufletești și relațiile cu ceilalți sunt doar câteva dintre subiectele de interes major abordate. Prin intermediul lor veți descoperi cu plăcută surprindere fascinantul domeniu al cunoașterii sufletului omenesc!
 • Rugăciunea de dimineață Înregistrare cu preoții slujitori ai Catedralei Patriarhale
 • Rigăciunea de seară Înregistrare cu preoții slujitori ai Catedralei Patriarhale
 • Rugăciuni și cântări din slujba Înregistrare cu preoții slujitori ai Catedralei Patriarhale
 • Satul românesc-istorie și actualitate
 • Serata muzicală
 • Sfânta liturghie Transmisiune în direct de la Catedrala Patriarhală
 • Sinaxarul zilei Viețile sfinților din calendarul creștin ortodox sunt prezentate pe scurt în cadrul acestei rubrici, difuzată în cadrul emisiunii „Viața Cetății” la 08:20.
 • Știrile radio Trinitas Obiective, Ştirile Radio TRINITAS vă informează ce se întâmplă în ţară şi în lume. La fix, ascultaţi ştiri religioase, sociale, economice, culturale, externe și datele despre vreme. Luni – Vineri: 08.00, 09.00, 11.00, 12.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 19.00, 20.00 Sâmbătă: 07.00, 08.00, 09.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 19.00, 20.00 Duminică: 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 19.00, 20.00
 • Tineri către tineri În fiecare duminică, de la ora 13.05, timp de 55 de minute, Asociația Tineretul Ortodox Român – filiala Iași vă face părtași la activitățile cultural-misionare desfășurate de tinerii creștin-ortodocși. Emisiunea conține interviuri, reportaje, prezentări de carte și dezbateri de interes pentru tineri.
 • Tineri împreună
 • Unic din prima secundă
 • Valori și atitudini Emisiunea Valori și atitudini vă propune cele mai elegante formule pentru petrecerea timpului liber. Spectacolele de teatru, concertele, expozițiile, aparițiile editoriale, producțiile cinematografice sunt nu numai evenimente culturale ci și prilej de a cunoaște oamenii care și-au propus să ne facă viața frumoasă. Emisiunea aduce în atenţie subiectele majore ale actualităţii culturale, într-o structură simplă şi compactă, unde ştirile se împletesc cu reportajele, documentarele, interviurile în direct și muzica de înaltă calitate.
 • Vecernia Transmisiune în direct de la Catedrala Patriarhală
 • Vecernia și paraclisul Maicii domnului În fiecare duminică seara, transmisiune în direct de la Catedrala Patriarhală
 • Viața bisericii Difuzată în fiecare duminică, de la ora 07.00, emisiunea cuprinde: calendarul religios al zilei, explicarea pericopei apostolice a duminicii, retrospectiva evenimentelor religioase din săptămâna care s-a încheiat, explicarea textului Evangheliei din duminica respectivă în cadrul rubricii „Răspunsuri duhovniceşti”, relatări de la evenimentele importante care se petrec în Biserică, precum şi programul liturgic al ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.
 • Viața cetății În fiecare dimineață, „Viața cetății” vă aduce informațiile din actualitatea social-culturală și din cea religioasă. „Calendarul zilei” este rubrica de aducere-aminte de trecutul zilei, iar la Povestea vorbei – valențe în exprimare sunt explicate „locurile grele” ale gramaticii limbii române.
 • Viața de familie Emisiunea, realizată de Diana Parizianu, își propune să vorbească despre virtuțile familiei creștine ortodoxe. Este un program care se adresează explicit soților și copiilor și care aduce într-un interval unitar mesajul Bisericii către familie, sfaturile duhovnicilor cu privire la viața în familie, discuții cu specialiști despre problemele care pot apărea în viața de familie și propuneri de soluții extrase din Sfânta Scriptură, din operele Sfinților Părinți și din experiența de specialitate a unor psihologi creștini. ÎNREGIS
 • Vocea română din lume În „Vocea română din lume” puteți asculta români care, deși trăiesc în Occident, și-au păstrat identitatea lor culturală și spirituală românească. Ei nu și-au uitat patria mamă și reprezintă cu cinste România în țările unde locuiesc. Fie că lucrează în domeniul spiritual, cultural, științific sau economic, aceștia oferă lumii o imagine frumoasă a poporului român. Ei ne împărtășesc experiența lor, care este interesantă atât pentru românii din țară cât și pentru cei din diaspora.Emisiunea este realizată de părintele Bogdan Florin Vlaicu.Mai multe informații despre această emisiune puteți afla consultând pagina voceadiasporei.mitropolia.eu.
 • Weekend magazin În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13.00 la 15.30, petreceți un weekend de suflet cu Radio TRINITAS – în Weekend magazin!
 • Zidiri în chipul Crucii – ctitorii brâncovenești O incursiune în istoria cunoscută şi mai puţin cunoscută a mănăstirilor şi bisericilor brâncoveneşti, un drum spiritual însoţit de memoria, trăirea şi vocile monahilor şi monahiilor din mănăstirile zidite de voievodul-martir şi de nobila sa familie, vă propune noul documentar radiofonic Zidiri în chipul crucii – ctitorii brâncoveneşti, în fiecare duminică, de la ora 15.30, numai la Radio Trinitas.

Prezentatori

 • Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sau ale altor ierarhi și duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române.
 • Mihai Hurezeanu
 • Ioana Picoș
 • Ana-Maria Tomi
 • Irina Chiriac
 • Pr. Dumitru Păduraru
 • Florin Petre Redactor coordonator Emisiuni religioase Radio TRINITAS Email: florin.petre@trinitas.ro
 • Daniela Șontică
 • Diana Parizianu
 • Pr. Cătălin Dumitrean
 • Pr. Constantin Necula.
 • Teodora Stanciu
 • Ionuț Mavrichi Arhidiacon
 • Cătălina DIMA
 • Luiza Barcan

Frecvențe

 • Arad 94.2 FM
 • Bacău 96.80 FM
 • Bechet 103.10 FM
 • Botoșani 88.90 FM
 • București 88.50 FM
 • Bârlad 93.70 FM
 • Constanța 92.40 FM
 • Craiova 100 FM
 • Darabani 95.60 FM
 • Haţeg 100.20 FM
 • Hârlău 92.20 FM
 • Hârșova 98.10 FM
 • Iași 92.70 FM
 • Moineşti 99.80 FM
 • Moldova Nouă 104.30 FM
 • Nucet 96.4 FM
 • Onești 88.40 FM
 • Oradea 87.80 FM
 • Panciu 93 FM
 • Pașcani 102.20 FM
 • Petroșani 93.70 FM
 • Piatra Neamți 91.20 FM
 • Reșița 92.7 FM
 • Sebeș 92.10 FM
 • Sibiu 93.3 FM
 • Slobozia 102.60 FM
 • Suceava 106.90 FM
 • Sulina 89.20 FM
 • Timișoara 90.30 FM
 • Târgu Jiu 93.40 FM
 • Târgu-Neamţ 106.80 FM
 • Vaslui 106.70 FM
 • Zalău 93.10 FM
 • Zimnicea 92.60 FM

Сontact

Сomentarii